Behandlingar

Andra behandlingar

RLE

RLE (refractive lens exchange) kan vi erbjuda dig som vill slippa glasögon och läsglasögon när du har blivit ålderssynt, eller presbyop som det heter. Det rekommenderas från 45 års ålder och uppåt, beroende på ditt synfel och vid vilken ålder du blev ålderssynt. Ålderssynthet kommer när linsen i ögat gradvis tappar sin förmåga att ackommodera. Linsen blir stelare och det blir svårare att ställa om fokus mellan långt och nära håll. Besvären kommer gradvis och börjar ofta med att det tar längre tid att ställa om fokus från nära till långt håll, till exempel om du på ett möte tittar på din dataskärm och sen på en presentation på väggen, eller om du orienterar och först tittar på kartan och sen på omgivningen. Närfokus hamnar längre och längre bort och till slut kan man inte se att läsa alls då armarna inte räcker till för att hålla pappret tillräckligt långt borta.

Ålderssynthet kan behandlas genom att byta ut din egen lins mot en multifokal plastlins som har fokus både på nära- mellan- och långt håll. Operationen är densamma som vid gråstarrskirurgi, men linsen som sätts in är en av annan sort och korrigerar synen på flera avstånd. Endast friska ögon utan andra ögonsjukdomar är lämpliga för RLE.

På SöderÖgon arbetar endast kirurger med mycket lång erfarenhet av gråstarrskirurgi och RLE, så du kan känna dig trygg i våra händer. Boka ett besök hos oss så undersöker vi om det kan vara aktuellt för dig med denna typ av operation.

Läkare i munskydd.

Prislista

Förundersökning: 300 kr RLE-operation: 32 500 kr per öga

Kontakt

Hitta till SöderÖgon

Adress

SöderÖgon

Smedjegatan 18

131 54 Nacka

Öppettider

Måndag-torsdag

Fredag

Helg

8:00-16:30

8:00-14:00

Stängt

SöderÖgon ligger på plan 6 inne i vårdhuset Curanten. Gå in genom huvudentrén som ligger i markplan och tag hissen upp till plan 6. Mottagningen ligger direkt till höger när du kommer ut ur hissen. Du kan också ta trapporna upp, då ligger mottagningen direkt till vänster efter trappan.

Kollektivtrafik

Tvärbanan till Sickla station från Solna, via Alvik och Gullmarsplan. Saltsjöbanan till Sickla station från Slussen.

Pendelbåt från Södermalm till Sickla Udde. Från Sickla Udde är det 5 minuters promenadavstånd.

Bussar 401 och 403 till hållplats Sickla station, Sickla allé och Sickla industriväg. Bussar 405, 409, 410, 413, 414 och 422 går till hållplats Sickla Bro. Buss 71 från Slussen/Jarlaberg samt buss 74 från Mariatorget stannar vid hållplats Sickla Udde.

Med bil

Norrifrån Kör Stadsgårdsleden 222 och ta av mot Järlaleden 260.

Söderifrån Kör Södra länken och ta av mot Järlaleden 260.

Från Nacka/Värmdö Kör väg 222 och sväng av vid Sicklavägen.

Parkering Det finns 2600 st P-platser med 3 timmars fri parkering i Sickla köpkvarter nära SöderÖgon.