Våra medarbetare

På SöderÖgon möter du endast personal med spetskompetens inom sina respektive områden. Alla SöderÖgons medarbetare är rekryterade utifrån våra ledord kompetens, erfarenhet och forskning.

Maria Kugelberg

Ögonläkare, professor

Maria Kugelberg är överläkare inom ögonspecialiteten och professor i oftalmologi, tidigare adjungerad professor vid Karolinska Institutet. Hon är en mycket erfaren och kompetent katarakt- och refraktivkirurg med subspecialitet inom barnkatarakt, dvs barn som föds med gråstarr. Kugelberg arbetade på S:t Eriks Ögonsjukhus 1999-2021 och på Capio Ögon deltid sedan 2016. Hon har varit verksamhetschef för en klinik på S:t Eriks Ögonsjukhus. Hon disputerade 2004, driver en forskargrupp och blev adjungerad professor vid Karolinska Institutet 2017. Kugelberg satt i styrelsen för Sveriges Ögonläkarförening 2011-2018, som vice ordförande 2014-2016 och ordförande 2016-2018, och är nu med i valberedningen. Hon är medlem i styrgruppen för det nationella kataraktregistret sedan 2008. Kugelberg har varit utbildningsansvarig för ögonkursen på Karolinska Institutet i Stockholm och skrivit ”Ögonboken” som idag används vid utbildning av blivande ögonläkare, ögonsjuksköterskor och optiker (ISBN: 9789147099429), som ges ut av Liber.

Sara De Lima

Verksamhetschef

Sara De Lima är leg. Optiker och magister i klinisk optometri. De Lima har varit arbetsledare för kontaktlinsmottagningen på S:t Eriks Ögonsjukhus där hon jobbade med tillpassning av medicinska kontaktlinser mellan 2012–2021. Hon har ett stort intresse i att utbilda inom ämnet och är ofta anlitad som föreläsare på olika utbildningar och kongresser. Mellan 2009 och 2011 arbetade hon som lärare på optikerprogrammets utbildningsklinik vid Karolinska Institutet. De Lima har en gedigen bakgrund inom optikbranschen. Hon började som optikerassistent 1995 och utbildade sig sedan till optiker och fick sin legitimation 2002. De Lima disputerade i maj 2022 vid Karolinska Institutet med avhandlingen ”Congenital cataract and contact lenses” som handlar om behandling av barn som föds med gråstarr.

Charlotta Zetterström

Överläkare, professor

Charlotta Zetterström är överläkare inom ögonspecialiteten och professor i oftalmologi, tidigare adjungerad professor vid Karolinska Institutet. Hon är en mycket erfaren katarakt- och refraktivkirurg. Zetterström arbetade på S:t Eriks Ögonsjukhus 1990-2005, vid Ullevåls Universitetssjukhus i Oslo 2005-2010, sen inom vårdval Stockholm. Hon har varit ordförande för Sveriges Ögonläkarförening och med i styrelsen för den europeiska kataraktföreningen ESCRS. Zetterström har varit registerhållare för det nationella kataraktregistret.

Ulla Kugelberg

Överläkare, docent

Ulla Kugelberg är överläkare inom ögonspecialiteten och docent i oftalmologi. Hon är en mycket erfaren barnoftalmolog och skelningskirurg. Kugelberg arbetade på S:t Eriks Ögonsjukhus 1993-2020 och dessförinnan på ögonkliniken på Sabbatsbergs sjukhus. Hon var verksamhetschef för barnögonkliniken S:t Eriks Ögonsjukhus 1997-2016.

Carmen Scurei

Ögonläkare

Carmen Scurei är specialistläkare inom ögonspecialiteten. Scurei har tidigare arbetat på Skånes Universitetssjukhus men flyttade till Stockholm för några år sedan. Hon arbetar nu på SöderÖgon parallellt med sin tjänst på barn- och skelningsmottagningen på S:t Eriks Ögonsjukhus.

Massoud Farnoudi

Ögonläkare

Massoud Farnoudi är ögonläkare med lång erfarenhet och inriktning på allmän oftalmiatrik. Han arbetar även med ögonplastik. Farnoudi gick ögonläkarutbildningen i Halmstad, Lund och Malmö där han blev färdig ögonspecialist 1998. Närmast kommer han från Globens ögonklinik och dessförinnan hade Farnoudi hand om ögonverksamheten på Handens Närsjukhus.

Christina Oscarsson Winberg

Ortoptist

Christina Oscarsson Winberg är ortoptist med lång erfarenhet av att arbeta med barn och vuxna patienter. Hon har också vana av att arbeta med screeningbesök på BVC. Oscarsson Winberg kommer närmast från S:t Eriks Ögonsjukhus där hon var chefsortoptist 1997–2020.

Malin Rudebeck

Sjuksköterska och Optiker

Malin Rudebeck är utbildad sjuksköterska och optiker. Hon har behörighet för bedömning av ögonbotten vid diabetesscreening. Malin har tidigare tio år som optiker i butik. De senaste tolv åren har hon varit verksam inom ögonsjukvården med mottagning, kataraktoperation och diabetesscreening.

Charlotta Holmström

Operationssjuksköterska

Charlotta har bred erfarenhet av ögonkirurgi. Hon har arbetat på S:t Eriks ögonsjukhus mellan åren 2013–2018 och har där varit verksam vid operationsavdelningens samtliga sektioner. Charlotta har erfarenhet av såväl elektiv- som akut/traumakirurgi inom ögon. Hon har sedan 2018 arbetat inom vårdval Stockholm och har därifrån erfarenhet från kataraktkirurgi, polikliniska operationer samt mottagningsarbete.

Kunigunda Mellin

Ögonsjuksköterska

Kunigunda Mellin är en mycket kompetent och erfaren ögonsjuksköterska. Hon arbetar med diabetesscreening, mottagningsverksamhet, refraktiv verksamhet och som operationsassistent. Hon har arbetat på S:t Eriks Ögonsjukhus samt inom vårdval Stockholm.

Nora Klaman

Sjuksköterska

Nora Klaman är sjuksköterska sedan 2008 och har flera års erfarenhet av ögonsjukvård. På SöderÖgon är hon delaktig i med mottagningsverksamhet och kataraktkirurgi. Tidigare har Nora arbetat på Ögonkliniken vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna samt inom vårdval Stockholm. Hon har även en specialistutbildning inom anestesi.

Kristina Isaksson

Undersköterska, optikerassistent

Kristina Isaksson är undersköterska och optikerassistent med lång erfarenhet både från sjukvården och optikbranschen. Senast kommer hon från S:t Eriks Ögonsjukhus där hon arbetade med medicinska kontaktlinser mellan 2015–2021. Innan dess arbetade Isaksson länge inom Synsam.

Anneli Törnblom

Undersköterska

Anneli har lång erfarenhet inom ögonsjukvård och började sin bana på ögonmottagningen i Umeå 1990. Innan Anneli började på SöderÖgon arbetade hon på S:t Eriks Ögonsjukhus samt även inom vårdval Stockholm.

Eva Lundqvist

Undersköterska

Eva Lundqvist arbetar som undersköterska på operation och mottagning samt med administrativa uppgifter. Hon har lång erfarenhet av ögonsjukvård och kommer närmast från Capio ögon Globen där hon arbetade i 19 år. Dessförinnan arbetade Eva på S:t Eriks Ögonsjukhus.

Nora Bou-Hamdan Tillman

Administratör

Nora Bou-Hamdan Tillman är receptionist och administratör på SöderÖgon. Hon har tidigare arbetat som butiksbiträde samt som fritidspedagog och vikarie på en grundskola. Hon tog gymnasieexamen år 2020 från Marina Läroverket där hon studerade samhällsvetenskap med inriktning på ledarskap och kommunikation.

Siri Henriksson

Administratör

Siri Henriksson arbetar som receptionist och administratör men hjälper även till på mottagningen. Hon har tidigare arbetat som lärare, fritidspedagog och elevassistent på en grundskola samt inom service. År 2020 tog hon studenten från Marina Läroverket där hon studerade naturvetenskap.

Kontakt

Hitta till SöderÖgon

Adress

SöderÖgon

Smedjegatan 18

131 54 Nacka

Öppettider

Måndag-torsdag

Fredag

Helg

8:00-16:30

8:00-14:00

Stängt

SöderÖgon ligger på plan 6 inne i vårdhuset Curanten. Gå in genom huvudentrén som ligger i markplan och tag hissen upp till plan 6. Mottagningen ligger direkt till höger när du kommer ut ur hissen. Du kan också ta trapporna upp, då ligger mottagningen direkt till vänster efter trappan.

Kollektivtrafik

Tvärbanan till Sickla station från Solna, via Alvik och Gullmarsplan. Saltsjöbanan till Sickla station från Slussen.

Pendelbåt från Södermalm till Sickla Udde. Från Sickla Udde är det 5 minuters promenadavstånd.

Bussar 401 och 403 till hållplats Sickla station, Sickla allé och Sickla industriväg. Bussar 405, 409, 410, 413, 414 och 422 går till hållplats Sickla Bro. Buss 71 från Slussen/Jarlaberg samt buss 74 från Mariatorget stannar vid hållplats Sickla Udde.

Med bil

Norrifrån Kör Stadsgårdsleden 222 och ta av mot Järlaleden 260.

Söderifrån Kör Södra länken och ta av mot Järlaleden 260.

Från Nacka/Värmdö Kör väg 222 och sväng av vid Sicklavägen.

Parkering Det finns 2600 st P-platser med 3 timmars fri parkering i Sickla köpkvarter nära SöderÖgon.